הכשרת מטפלים

כשחלום מגיע למרחב הטיפולי, המטופל.ת מזמינ.ה אותנו לגעת בחוויה תודעתית ונפשית אינטימית. זו הזדמנות שחבל לפספס.

כל המטופלים שלנו חולמים, חלקם זוכרים את החלומות שלהם ואף בוחרים להביאם לטיפול. במחקרים שונים נמצא כי אחד מכל חמישה אנשים חווה חלומות צלולים לפחות אחת לחודש ובקרב אנשים שהולכים לטיפול יתכן כי נתון זה גבוה אפילו יותר.

למרבה הצער מעטים הם המטפלים והמטפלות המבינים מהם חלומות צלולים או מחזיקים בידע לגבי מה חולמים צלולים חווים ולומדים בחלומותיהם. הכרות עם התופעה של חלימה צלולה והפוטנציאל הגלום בה, מאפשרת לנו לא רק להבין את החוויה של אחד מכל חמישה מטופלים, אלא גם מעניקה לנו את הכלים להיעזר ביכולת זו כדי לקדם ולתמוך בתהליך הטיפולי.

כשחלום מגיע למרחב הטיפולי המטופל.ת מזמינ.ה אותנו לגעת בחוויה תודעתית ונפשית אינטימית ופותח.ת בפנינו הצצה ישירה אל תת המודע. זו הזדמנות שחבל לפספס. לעיתים, קיימת ציפייה מצד המטופל.ת שאנו, כמטפלים ומטפלות, נדע את משמעות החלום ונפרש אותו. מה קורה בקליניקה מול הציפיה הזו ואילו דרכים נוספות קיימות כדי לאפשר עבודה עם חומרים מעולם החלום יחד עם המטופל.ת? אם את.ה חש.ה שחסרים לך כלים לעבודה עם חלומות "רגילים" שמגיעים למרחב הטיפולי או שאינך בטוח.ה כיצד להתייחס אל חלומות הללו, אשמח לעזור לך לפתוח שער לעבודה עם חלומות בקליניקה.

אני מציעה ליווי למטפלות ומטפלים שעובדים עם מטופלים אשר חווים חלומות צלולים או מצבי חלימה מיוחדים. במהלך הליווי נברר כיצד כדאי להתייחס לחוויות החלימה בקליניקה ונתכנן ביחד כיצד להיעזר בכלים מעולם החלימה הצלולה כדי לקדם את הטיפול.